Как краката издават характера и съдбата ни?

Да се гледа на ръка вече умеят мнозина. И май не е чак толкова интересно - научил си всички линии, какво означава всяка, взирал си се в мрежата от линии върху дланта си, и като че ли вече нищо ново не би могъл да откриеш за себе си. Преди двадесет години обаче Имр Сомоги от Индия започнал да изучава тайните на човешкия крак и направил доста интересни изводи.

Оказва се, че по формата на пръстите на краката и техните размери и съотношение, гъвкавост и изящество може да се установи какъв е характерът на човека, какви промени го очакват в живота му и в каква област би могъл да постигне успех.

Най-напред се започва с изучаване на формата на стъпалото - колкото то е по-широко, толкова по-разумен, практичен и пресметлив е човек. Такива хора са непоправими реалисти.

Финото стъпало говори за една творческа натура, за човек мечтателен и твърде раним. Много е лесно такива хора да бъдат извадени от равновесие.После може да се обърне внимание върху пръстите на краката. Всеки от тях отговаря за нещо в една или друга сфера.

* Изкривяването на някой пръст, неправилната му форма говорят за минали, а може би и за днешни неуспехи в тази област, за която те отговарят.

* Ако един от пръстите е забележимо по-развит и се отличава видимо от другите, може да се смята, че това качество е доминиращо в живота ви.

* "Сливането" на два пръста подсказва, че тези две характеристики са неразделно свързани и съвместно влияят върху вашата личност.

* Ако откриете червеникави петна върху пръстите си - очаквайте промени в съответната област.

* Ако малкото пръстче е скрито зад четвъртият пръст на десния ви крак, това още веднъж доказва, че вие се боите да мислите за опасности, скривайки си главата в пясъка, но и така не се чувствате в безопасност. Ако такова е разположението на левия крак, това е и сигнал , че вие прекалено се доверявате на любимия си човек - понякога съвсем напразно.

* Приподигнатите връхчета на пръстите са характерни за мечтателните натури. А когато те са като че ли подвити надолу, с нокти, които повече приличат на животински - това подсказва лекомислието на човека и неговата зависимост от чуждото мнение.

* Колкото по-добре е развит големият пръст на десния крак - толкова по-приказлив е неговият собственик.

* Триъгълни и квадратни краища на големите пръсти свидетелстват за известна затвореност.

* Бучка или кокалче върху големия пръст са доказателство за добра приспособяемост към живота, но заедно с това подсказват, че човекът се влияе от чуждото мнение.

* Неравности и възвишения върху нокътя на големия палец, за съжаление, подчертават нестабилността в емоционалната сфера и излишна раздразнителност.

* Красивите, безупречно подредени и изящни пръсти на краката, които образуват красива линия, показват високо ниво на организираност, точност, прилежност и любов към реда, понякога дори прекалена.

Източник: margaritta.dir.bg

Още от Интересно

7 вдъхновяващи неща, които детето ви има нужда да чува всеки ден

Учейки децата си, учим и себе си. Децата са като гъби, те попиват всичко, което виждат и чуват. Те учат за първи път как светът работи и как да ре...

Какво да готвим до края на февруари: 11 изпитани рецепти

До края на февруари остава още седмица и в този преход между студеното време и настъпващата пролет вероятно имаме колебания какво да готвим... Е, ние...

Тайните на един хипстър

Кои са отличителните черти на представителите на субкултурата...

За всички, които обичат и искат да обичат

Имало някога едно старо и величествено дърво с разперени към небето клони. Когато било в период на цъфтеж, около него танцували пеперуди с всякакви фо...

Скарлет Йохансон: Не е нормално да си моногамен

Вижте какво още сподели актрисата за семейния живот пред "Плейбой"...

Кoгато миските са без грим...

"Мис Вселена" е ежегоден международен конкурс за красота, който обаче за разлика от други не издига на пиедестал болезнено слабите момичета ...

Иконите на 70-те и 80-те: в удивителните портрети на Норман Сийф

Почти изключено е да не сте виждали негови кадри.Не и ако сте се вълнували от музикантите, актьорите, визионерите на 70-те и 80-те години на миналия в...

Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца

Една от причините да направя кулинарната книга "Тетрадка за рецепти и спомени" е, че много мои приятелки ме питат какво да приготвят за...

Изложба съблече българския мъж

Темата за голото мъжко тяло е широко застъпена в необятния свят на изкуството. Виждаме го в наследството на древните цивилизации, в стенописите на хри...

15 комикса доказват, че животните имат по-добро чувство за хумор от нас

Не сме се и съмнявали, че животните са способни на “човешки” чувства, по-силни и от нашите.Но ето какво още е открил един талантлив илюстр...