Навиците на богатите

Корли, който в продължение на пет години е следил и анализирал ежедневната дейност и навиците както на заможни хора, така и на такива, които живеят в бедност (по-конкретно 233 богати и 128 бедни), е обобщил няколко "навика на богатите", като много от тях са просто начин на мислене, пишеBusiness Insider.

"В моето проучване открих, че богатите хора са много големи оптимисти. Те гледат на щастието като на навик", казва Томас Корли.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

Вижте десет начина, по който Корли смята, че богатите хора мислят различно, въз основа на твърдения, с които те се идентифицират:

1. Богатите хора вярват, че техните навици оказват голямо влияние върху живота им. "Ежедневните навици са от съществено значение за финансовия успех в живота."

Богати хора, които са съгласни с това: 52%

Бедни хора, които са съгласни с това: 3%

Богатите хора смятат, че лошите навици водят до пагубен късмет и че добрите навици създават "опортюнистичен късмет", което означава, че те създават възможности хората да се погрижат за собствения си късмет.

"Когато разглеждах късмета," си спомня Корли, "много от богатите хора казаха, че са късметлии, а много от бедните казаха, че нямат късмет".

2. Богатите хова вярват в американската мечта. "Американската мечта вече не е възможна."

Богати хора, които са съгласни с това: 2%

Бедни хора, които са съгласни това: 87%

"Американската мечта е идеята за неограничения потенциал и че можеш да успееш сам", казва Корли.

В неговото проучване по-голяма част от богатите хора вярват, че богатството е голяма част от американската мечта (94%) и че тази мечта все още е възможна.

Виж още: Осем златни правил за лидери от Джак Уелч

3. Богатите хора ценят отношенията с цел като професионално и лично израстване. "Отношенията са от съществена важност за финансовия успех."

Богати хора, които са съгласни с това: 88%

едни хора, които са съгласни с това: 17%

Богатите не само, че чувстват, че отношенията им са от съществена важност за успеха, но те влагат много усилия и в поддържането им, изграждайки си навик да се обаждат на контактите си по различни поводи, като да им пожелаят рожден ден или просто да ги чуят.

Виж още: Как да отгледаме милионер

4. Богатите хора обичат да се запознават с нови хора. "Обичам да се срещам с нови хора."

Богати хора, които са съгласни с това: 68%

Бедни хора, които са съгласни с това: 11%

Заедно с това, че ценят отношенията, върви създаването на нови отношения. Богатите обичат да се срещат с нови хора и вярват, че да си харесван е важно за финансовия успех.

5. Богатите хора мислят, че спестяванията са от голямо значение. "Спестяването на пари е от съществено значение за финансовия успех."

Богати хора, които са съгласни с това: 88%

Бедни хора, които са съгласни с това: 52%

"Да си богат не означава просто да печелиш много пари," обяснява Корли. "Тук става въпрос за спестяването на много пари и натрупването на богатство. Много хора измежду тези, които проучвах, не са богати, защото печелят много, а защото са спестили много."

Самият Корли се опитва да учи децата си на правилото 80/20 - спестявай 20% от доходите си, докато в същото време живееш с 80% от тях.

Виж още: Защо психопатите просперират в живота

6. Богатите хора чувстват, че определят своя път в живота. "Вярвам в съдбата."

Богати хора, които са съгласни с това: 10%

Бедни хора, които вярват в това: 90%

Бедните хора са значително по-склонни да вярват, че генетиката е от значение затова да станеш богат, и значително по-малко склонни да вярват, че те са причината за собственото си финансово положение.

"Повечето богати хора, с които съм говорил, са бизнесмени, които невинаги са били богати, те обаче са с нагласата, че могат да постигнат всичко", обяснява Корли.

Виж още: 11 житейски урока от Бил Гейтс

7. Богатите хора ценят повече креативността пред интелекта. "Креативността е от съществено значение за успеха."

Богати хора, които са съгласни с това: 75%

Бедни хора, които са съгласни с това: 11%

Богатите хора са по-склонни да вярват, че креативността влияе на успеха, докато бедните хора са по-склонни да вярват че да си "интелектуално надарен" е от съществено значение. Те също така са по-склонни вярват, че натрупването на богатство обикновено става случайно. "Ако погледнете моята статистика, ще откриете, че много от богатите хора са имали средни оценки в училище", казва Корли. "Не е достатъчно само да си умен."

Виж още: Съвети за забогатяване от Доналд Тръмп

8. Богатите хора се наслаждават на работата си. "Харесва ми (или харесвало ми е) това, което правя, за да си изкарвам прехраната."

Богати хора, които са съгласни с това: 85%

Бедни хора, които са съгласни с това: 2%

"Много от от богатите в моето проучване харесват работата си и това не е случайно", казва Корли. Всъщност 86% от богатите хора работят средно по 50 часа или повече на седмица (в сравнение с 43% от бедните), а 81% казват, че вършат повече, отколкото работата им изисква (в сравнение със 17% от бедните).

9. Богатите хора вярват, че тяхното здраве влияе върху успеха им. "Доброто здраве е от съществено значение за финансовия успех."

Богати хора, които са съгласни с това: 85%

Бедни хора, които са съгласни с това: 13%

"Едни от хората в моето проучване ми каза "не мога да правя пари, докато съм в болнично легло", спомня си Корли. "Богатите хора мислят, че да си здрав означава по-малко дни в болнични, което автоматично означава по-голяма продуктивност и повече пари."

10. Богатите хора са склонни да поемат рискове. "Поемал съм риск в търсене на богатството."

Богати хора, които са съгласни с това: 63%

Бедни хора, които са съгласни с това: 6%

"Много от богатите хора в проучването са собственици на компании", обяснява Корли. "Те са успели, защото са се учили само от трудностите на живота." Всъщност 27% от богатите хора в проучването на Корли признават, че са се проваляли поне по веднъж в живота или в бизнеса, в сравнение с 2% от бедните. "Провалът е като белег върху мозъка", казва Корли. "Научените уроци остават вечно."

Виж още: Стратегия за успех от създателя на "Форд Мустанг"

Още от Интересно

Лунните лица на Водолея – I част

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на...

Енергийни блокчета

Необходими продукти: 5 яйца, разбити предварително около 60 грама масло, разтопено 120 грама брашно 120 грама овесени ядки 60 грама мляко ...

Седмичен хороскоп за 20-26 февруари: очакват ни силни емоции и напрежение

И тази седмица няма да пропуснем да споделим с вас новия ни седмичен хороскоп, който знаем, че следите с интерес и очаквате в утрото на всеки понеделн...

Нещата, които всяка жена си мисли при гинеколога

Ходенето при гинеколог е задължително за всяка жена, но определено не е най-приятното нещо, което правим. Само мисълта, че ще разкрачваме краката си и...

Разбирай ме добре..., Евтим Евтимов

Загубихме непрежалимия Евтим Евтимов в началото на лятото тази година и дълго ще се сещаме с малко тъга и много емоции за невероятната му лирика....

Най-секси престъпникът влиза в света на модата

Прочулият се като най-сексапилния затворник в света - Джеръми Мийкс, остави криминалното си минало зад гърба си и влезе в модния бранш. Той направи...

10 яки, които превръщат всяка риза в произведение на изкуството

Етикетът в офиса изисква да носите “по-строго”, официално облекло? Омръзнало ви е от скучните бели ризи?Е, за наш късмет, се оказва, че и ...

Седмичен хороскоп за периода 20 февруари- 24 февруари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен През последните няколко седмици животът ви е абсолютен хаос,...

Седмичен хороскоп за периода 20 февруари- 24 февруари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен През последните няколко седмици животът ви е абсолютен хаос,...