10 психологически трика, с които ще го омагьосате

Всяка жена си има свой собствен чар, характерен за самата нея арсенал от теми за разговор и дребни жестове, с които да влиза под кожата на интересните за нея мъже. Затова сме против следването на точно установени правила, пред които същността ви може да избледнее.

В определени ситуации обаче е полезно все пак да имате предварително очертан план за действие. Например, в случаите, в които някой мъж ви е харесал толкова много, че изведнъж започвате да се притеснявате и така или иначе вече не сте на себе си. Можете да си помогнете да се чувствате значително по-уверени със следните съвети на психолозите:

1. Забележете очите му

Когато се запознавате с човек, който ви е харесал външно, винаги се усмихвайте чаровно и подавайки ръка, се опитвайте да видите какъв цвят са очите му. Специфичният начин на вглеждане ще го накара да се почувства впечатлен от вас още от първия миг.

2. Прекъснете разговора
Колкото и клиширано да звучи, за да накарате един мъж да се побърка по вас, трябва да го държите в напрежение. И поне малко на разстояние. Ако продължите да проявявате интерес към "обекта", с който сте се запознали прилагайки точка 1, в време да подложите на изпитание волята си.

Окуражете сладура да ви заговори - най-ефективният начин е чрез загадъчна усмивка и контакт с очи. Проявете естествения ентусиазъм, който изпитвате, в разговора. Покажете, че ви е интересно. Покажете и че вие самите сте интересни. Но когато сте сигурни, че сте направили впечатление (успели сте да демонстрирате чувство за хумор; забелязали сте, че професията ви е заинтригувала събеседника и т.н.), вече е време да прекъснете разговора. Измислете убедително оправдание за това, покажете, че ви е било приятно малкото прекарано време заедно, след това се отдалечете и го оставете да жадува за още.

3. Откажете му среща
Със сигурност сте чували съвети и в двете крайности - или да оставите мъжът да бъде ловеца, или остро да му покажете, че вие също можете да ловувате. Истината е следната: някои мъже са податливи по-скоро на първата стратегия, други се впечатляват от втората. А ако изобщо можем да кажем каква "трябва" да бъде жената на XXI век, да, тя е самоуверена и инициативна, но в същото време е добре да запази и част от нежния си облик.

Затова ви предлагаме следното: бъдете и ловецът, и сърничката, така да се каже. Изчакайте той да ви покани на среща. И откажете поканата. Измислете си извинение, разбира се, но не го прокарвайте твърде настойчиво. Оставете кавалерът да се чуди каква точно е била причината за получения от него отказ. След това изчакайте малко и сами го поканете да излезете. Така ще покажете, че освен да бягате, можете и да преследвате целта си.

4. Облекло за първата среща
Облечете се така, както самите вие се чувствате най-красиви. Не приемайте съвета на приятелка, ако изпитвате каквито и да било колебания относно препоръчвания от нея тоалет. Ако вие си се харесвате максимално, ще излъчвате енергията, която кара и другите да ви харесват максимално. Показаното самочувствие ще направи на вашия човек много по-силно впечатление от конкретната дреха (дори и тя да не отговаря напълно на вкуса му).

5. Направете нещо екстремно заедно
По този начин можете да напреднете много в отношенията още от първата среща. Вашият красавец ще почувства, че ледовете са стопени, вероятно дори ще разказва разпалено на приятелите си (че и на себе си, като си припомня) колко интересно сте си прекарали заедно.

6. Говорете за него
Дойде ред и на най-важните насоки, свързани с темите ви за разговор. Първо и най-важно, в никакъв случай не говорете повече за себе си. Разкривайте информация в разумни количества и само, когато ви я поискат. В останалото време се интересувайте от живота на човека срещу вас. Това ще го остави с много добро впечатление.

Дори когато обяснявате нещо за себе си или за трети човек, можете да покажете интереса към събеседника си. Например, чрез следната конструкция: "както теб те вдъхновява еди-какво-си, така и аз се вдъхновявам от нещо-си-друго".

7. Използвайте името му
Психолозите са категорични, че колкото по-често човекът срещу нас използва името ни в разговора, толкова по-голямо доверие му имаме. Харесва ни, че едва ли не всяка негова дума, коментар, разказ, въпрос, звучи толкова персонализирано - насочено е конкретно и само към нас. Обикновено добра идея е и да си измислите съкращение на името му, което почти никой друг не използва - той неусетно ще започне да го харесва.

8. Клюкарствайте, но...
Позволено е, дори препоръчително, да обсъдите с него други хора. Внимание! Това малко "клюкарстване" обаче трябва да бъде в положителна насока - колко добре изглежда въпросният трети човек, за какво му се възхищавате, какво е постигнал...

Още веднъж, внимание! Много е важно ако сте се изказали положително за друга жена и вашият човек също сподели одобрение спрямо нея, да не проявите никакъв признак на ревност. Така стремглаво ще му се издигнете в очите.

9. Вървете с високо вдигната глава
Безспорно един мъж ще бъде още по-силно впечатлен от вас, ако вижда, че и околните се впечатляват. Когато вървите с вдигната глава и гледате право напред, над главите на хората, те несъзнателно ще ви правят път и ще се заглеждат заинтригувани във вас.

10. Относно приятелите му
Голямо значение има и какви впечатления ще оставите у приятелите на желания от вас мъж. Когато ви предстои да се запознаете с тях, предварително се накарайте да вярвате, че те вече ви харесват. Така, щом действително се окажете в тяхната компания, ще успеете да се държите непринудено, без да изглеждате така, сякаш флиртувате изкуствено.

Ако нашите съвети са ви харесали и искате да четете още подобни материали в Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница и във Facebook!

Още от Интересно

Китайски 2-минутeн масаж за плосък корем

Всички знаем колко трудн...

Предимствата на връзките с обвързани мъже

На много жени им се е случвало да се влюбят в обвързан мъж, но често се колебаят дали да се впуснат в подобен тип отношения, тъй като са добре запозна...

Правилно ли даваме лекарства на децата?

Зимата е сезон на настинки и почти е сигурно, че ще се наложи децата да пият лекарства. Което за най-малките често се оказва сериозен проблем. Ето н...

Имаме ли наистина цял живот, за да сбъднем мечтите си?

Най-голямата заблуда, в която живеем, е илюзията за безкрайността на времето, с което разполагаме. Понякога не осъзнаваме, че възможностите, които съд...

Най-разпространените модни митове за бременни

Носете черни и тъмни тонове - грешка Бионсе Колкото и да придават по-строен силует, тъмните тонове си имат и своите добри алтернативи. Така ч...

Нина Симон: Свободата е липса на страх

Днес се навършват 84 години от рождението на култовата певица...

Дневен хороскоп за вторник, 21 февруари

Направете си чаша ароматно кафе, насладете се на старта на деня и вижте какво ви очаква в нашия дневен хороскоп! Към хороскопа >>> ...

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз се разделиха

Британският актьор Даниел Крейг и талантлвата актриса Рейчъл Уайз, не живеят заедно вече от няколко месеца. Това потвърдиха близки на звездната двойка...

"Животът ми е изпълнен с драма и нямам време да се притеснявам за нещо красиво като мен"

Адел Лори Блу Адкинс e родена е на 5 май 1988 г. в Тотнъм, Северен Лондон. Баща ѝ я изоставил, когато била на две години, оставяйки 20-год...

Джоли за Брад Пит: Винаги ще бъдем семейство (видео)

За първи път от септември насам, когато подаде документи за развод, Анджелина Джоли проговори за раздялата си с Брад Пит. Тя, заедно с шестте си де...