Специалистите: за ботокса, филърите, здравето и красотата

Разговаряме с д-р Георги Томов и д-р Десислава Бъклова - специалисти кожни и венерически болести, естетична медицина и лазерна дерматохирургия. С дългогодишен опит в дерматологията, естетичната медицина и лазерната хирургия.

Моля, разкажете ни малко повече за дерматологичият център DermaExpert и възможностите, които предлага.

Дерматологичният център DermaExpert е основан през 2000 год. и от тогава предлага компетентна и високоспециализирана консултация и диагностика на всички дерматологични и венерологични заболявания. Посетителите в нашия център получават висококомпетентни съвети и консултации по повод всички въпроси, касаещи естетичната и лазерно хирургичната медицина.

Нашата цел е да се грижим за здравето на кожата и да лекуваме правилно проблемите й.

С методите на естетичната дерматология успяваме да коригираме всички несъвършенства.

След консултация с пациент съставяме индивидуален план и му предлагаме редица възможности, с които бихме могли да отстраним недостатъците по кожата.

В нашия център предлагаме целия спектър от естетични процедури:

- мезотерапия;

- филъри;

- ботокс;

-лазерни процедури за подмладяване и стягане на кожата;

-премахване на белези от акне;

-премахване на стрии;

-отстраняване на татуировки.

Какво е мнение ви за филърите и ботокса? Може ли всеки, който желае да освежи и оформи лицето си, да прибегне до тях или има препоръчителни ограничения, които е добре да вземем под внимание преди да се подложим на подобни процедури?

Филърите са няколко вида. Например дермалните филъри са вещества от естествен или синтетичен произход, направени за инжектиране в кожата с цел попълване на бръчки, оформяне контура на лицето, придаване обем на устните и корекция на различни места по лицето и тялото.

Филърите, които съдържат неживотинска, стабилизирана хиалуронова киселина се използват широко за коригиране на лицевите несъвършенства, защото са с минимален риск от алергични реакции и странични ефекти. Те са с временен ефект (6-18 месеца), напълно резорбируеми, което позволява постигането на различни обеми в зависимост от предпочитанието на пациента.
Процедурата е с незабавен ефект и не налага откъсване от ежедневните дейности.

Ботулиновият токсин е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулните влакна. Бръчките изчезват в резултат на подтискане на мускулната активност и мускулната контракция.
Първоначалният ефект след инжектиране на ботулиновия токсин настъпва след около 24-72 часа и достига своя оптимум 1-2 седмици по-късно. Средната продължителност на действие на Ботулиновият токсин е 6-8 месеца.

С течение на времето активността на токсина се изчерпва и мимиката се възстановява до степен, близка на първоначалната.

Основното предимство на Ботулиновият токсин е че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите бръчки не се задълбочават, а формирането на нови се преустановява.

Филърите и ботулиновият токсин не трябва да бъдат прилагани при бременни жени, кърмачки и деца, ако пациентът страда от кожни заболявания, възпаление или инфекция в или в близост до третираната област, както и едновременно с пилинг или лазерна терапия.

Ограничения във възрастта няма, напротив колкото по-рано се започне да се поддържа и освежава кожата, толкова по-добри и трайни са резултатите. На практика за всяко несъвършенство по кожата може да бъде предложена съответна естетична процедура.

Кои са най-често задаваните въпроси, които Ви задават пациентите, когато решат да прибегнат до тези процедури?

Най-често задаваните въпроси естествено са свързани с наличието на болка по време на процедурата и какво е времетраенето на полученият след процедурата ефект.

Разбира се, пациентите се интересуват дали могат да продължат да извършват ежедневните си дейности или се нуждаят от някакъв възстановителен период.

Каква е продължителността на ефекта на филърите?

Тялото има собствена система за разграждане на хиалуронова киселина и поради това ефектът изчезва постепенно във времето. Средната продължителност на филърите е от 6 до 9 месеца, а по често и до 12 месеца. Все пак това зависи от много фактори, като структура на кожата, начин на живот, степен на желано от клиента съвършенство, техника на инжектиране, качеството и вида на продукта.

А на ботокса?

Първоначалният ефект след инжектиране на ботулиновия токсин настъпва след около 24-72 часа и достига своя оптимум 1-2 седмици по-късно. Средната продължителност на действие на ботулиновия токсин е 6-8 месеца.

С течение на времето активността на токсина се изчерпва и мимиката се възстановява до степен, близка на първоначалната.

Има ли подходящ сезон за поставянето им или това са процедури, които могат да се извършват целогодишно?

При естетичните процедури няма зависимост от сезона - те могат да се правят целогодишно, в зависимост от желанието на пациента.

Кажете ни, моля, как протича ежедневието ви?

Нашето ежедневие е почти изцяло отдадено и е свързано с пациентите, които се нуждаят от консултации, съвети, компетентно разрешаване на здравословните им проблеми, както и избиране на подходящи естетични процедури за възвръщане на младежкия и свеж вид на кожата и коригиране на нежеланите дефекти.

Нашето мото е "Бъди себе си!". Вие кога сте себе си?

Винаги! За нас е важно всеки човек да харесва себе си, да се стреми да се усъвършенства и да изгради личността си така, че да бъде винаги естествен да бъде винаги себе си, защото позирането, копирането и имитирането на други личности, винаги си личи и изглежда доста изкуствено и понякога комично.

Още от Интересно

Пет тематични книги, задължителни за всяка дама

Любовта към литературата или е вродена, или се изгражда с годините. Веднъж влюбите ли се в книгите, никога няма да загубите интереса си, дори да нямат...

ТЕСТ: Как изглеждаш в очите на другите?

Чудили ли сте се как Ви възприемат хората? Ние Ви предлагаме един забавен тест, чрез който да разберете какво мислят другите за Вас. Това е много вере...

Как се взима „Оскар“ с първа роля

Обратното броене до обявяването на номинациите за "Оскар" започна. Преди обаче да разберем кои са следващите заглавия, които ще влязат ...

"Любовта е да направиш място за втория в живот, който е бил за един..."

Какво точно е любовта? Това толкова сложно и същевременно толкова простичко чувство? Днешната ни доза поетично вдъхновение дава доста добър отговор: ...

Кои са най-умните знаци в зодиака?

Преди да ви разкрием кои са най-умните зодиакални знаци трябва да направим едно уточнение. Има различни видове интелигентност и всеки човек е по-разви...

Тайните трикове на пътешествениците

Всеки често пътуващ човек има своите тайни трикове, които прилага, когато е на поредното си пътешествие. Разбира се, това са истини, които всеки о...

Люси Иларионов и Ани Хоанг избягаха в Дубай

Бившият вокалист на "UpDown“" и приятелката му - певицата на "Пайнер" Ани Хоанг, избягаха от минусовите температури у нас в ...

Какви изненади ви е подготвил любовният хороскоп за 22 януари

Луната в Скорпион и днес ще ни изправя пред най-големите ни страхове, но благодарение на силните емоции, които предизвиква в любовните връзки, ще може...

Задават се големи промени в живота на Кейт Мидълтън и принц Уилиям

По всички личи, че 2017 ще бъде годината на промени за кралското семейство! От Двореца излязоха с официално изявление, в което споделят, че се очаква...

Любовен хороскоп за 21-ви януари

И днес Луната остава в Скорпион. Тя образува добър аспект с Плутон и Венера. Това прави деня наситен с емоции и приятни моменти. Необходимост от посто...