Стартира Седмицата на бащата

Със символично четене "Тате, почети ми" на моста на НДК от 11 часа в неделя, 11 май, ще започне първата у нас "Седмица на бащата". Всички деца и техните бащи, дядовци или други важни мъже в семейството са поканени, за да почетат заедно от любимите си книжки. За всички малки и големи читатели организаторите са приготвили специални награди.

Това събитие ще открие Седмицата на бащата - 8 специални дни (от 11 до 18 май), в които в редица училища на територията на София деца и бащи ще бъдат поканени да се забавляват, да учат и да спортуват заедно.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАНА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЛОШИЯТ ПРАВОПИС НА ДЕЦАТАТАЙНИ ЛАКОМНИЦИХРАНАТА НА БРЕМЕННАТА ЖЕНА ПРОМЕНЯ ГЕНА НА ПЛОДАКОГА ЗАВИСИМОСТТА НА ДЕТЕТО КЪМ ТЕХНОЛОГИИТЕ СТАНА ПРЕКАЛЕНА?

Това са нашите предложения за всеки един ден от седмицата, в случай, че искате да се присъедините към инициативата:

11 май (неделя) - Четем заедно.

12 май (понеделник) - Отиваме заедно на училище. Каним бащите в този ден да заведат децата на училище като знак за значимостта на тази част от живота на детето.

13 май (вторник) - Играем заедно в интернет. Каним бащите да покажат своя интерес към виртуалния живот на децата си.

14 май (сряда) - Майсторим заедно. Каним бащите да включат децата в някои от обичайните си занимания или заедно да изработят предмет по идея на детето.

15 май (четвъртък) - Разхождаме се заедно. Каним бащите да прекарат известно време с децата си на открито като възможност за общуване с природата и помежду си.

Снимка: Thinkstock

16 май (петък) - Пазаруваме заедно. Каним бащите да развиват у децата си практически умения за планиране на семейния бюджет.

17 май (събота) - Готвим заедно. Каним бащите да покажат на децата добър пример за включване във всички аспекти на семейния живот.

18 май (неделя) - Играем заедно на "Фамилатлон".

Седмицата ще завърши на 18 май със специална програма за деца и бащи в рамките на празника на семейството, спорта и активния начин на живот "Фамилатлон" в Южния парк, София от 14:00 часа.

Седмицата на бащата цели да популяризира важността на мъжката фигура в живота на детето. Инициативата е на Асоциация "Родители" и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" в партньорство с четири софийски училища: 26 СОУ "Йордан Йовков", 35 СОУ "Добри Войников", 73 СОУ "Владислав Граматик" и 120 ОУ "Георги Сава Раковски". Всички други училища са поканени да се включат със свои идеи за приобщаване на мъжете в живота на децата.

Снимка: Thinkstock

Организаторите се надяват Седмицата да придобие популярност и да стане част от календара със събития на всяко българско училище.

Още от Интересно

Как да научим децата си на стойността на парите

Много често родителите се чудят как да устоят на настоятелните детски желания да се купуват всевъзможни играчки, които са привлекли вниманието им. Ка...

Бионсе ще ражда вкъщи

Бионсе планира да посрещне на белия свят своите близнаци не в болница, а в дома си в Лос Анджелис, пише Radar Online. Причината за това решение че...

3-минутна сутрешна релаксация за по-добър живот

Тази кратка релаксация с гласа на Светла Иванова за „Добро утро“ ще ви помогне в рамките от 3 до 5 минутки да отпуснете тялото и ума ...

Какви сте в леглото според зодията си?

Зодията може да покаже много неща за един човек, включително и това как се справя в леглото. Стана ли ви интересно? Да видим как се представят дванайс...

Как Ема Стоун влезе във форма за La La Land

Упражненията, с които актрисата успя да подобри фигурата си само за три месеца...

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...

Притча за вечното щастие

Веднъж щастието вървяло...

Винтидж фотографии на една неостаряваща любов: кучето и неговият човек

Ако имате домашен любимец, вероятно усещате, че не той е “ваш”, а по скоро вие му принадлежите. С цялото си сърце.Тази дълбока връзка и лю...