За нула време ще се влюбите в "Цифра време"

Чухте ли вече песента "Цифра време" на Вяра Атова и Боян Ковачев? Тя бе официално представена миналата седмица и ако все още не знаете за какво става въпрос, предлагаме ви да разберете от видеото в края на тази статия.

Междувременно ще надникнем заедно в света на двамата изпълнители, които са и автори на музиката на "Цифра време". Текстът и аранжиментът са дело на Боян.

Вяра Атова отдавна е популярно лице на българската музикална сцена. Тя вече е гостувала в Jenite.bg, така че няма нужда от специално представяне.

Боян Ковачев от години работи в студиото с артисти от ранга на Графа, Любо Киров, Орлин Павлов, Мария Илиева. Негов е и аранжиментът на "Под открито небе" на VenZy. Самият Боян се определя така:

"Възможно е цял живот да съм търсил музиката в себе си, а и най-вероятно няма да спра да го правя. В миналото ми има малко уроци по пиано, много китарни мазоли по пръстите, елементарна теория на музиката и няколко години музикология във Франция. Владея до завидна виртуозност свиркането с уста в широк диапазон и в най-различни стилове."

Ето какво друго споделиха с нас Вяра и Боян:

За какво си заслужава да чакаш "цифра време" в живота?

Вяра: За да срещнеш човека с главно "Ч" и за да видиш мечтите си реализирани. За всичко трябва търпение.

Боян: Ако въобще нещо трябва да се чака в живота, то би било удовлетворението от самия живот преди сетния дъх.

А заслужава ли си да чакаш в любовта?

Вяра: В любовта си заслужава да чакаш цифра време, за да намериш човека, който те допълва. Да съчетаете Ин и Ян. Някой, с когото като се гушнеш, да се чувстваш вкъщи. Никак обаче не е добре да се чака цифра време, ако виждаш, че вече не вървите по един път и не гледате в една посока. В този случай времето не помага.

Боян: Заслужава си да чакаш първата глътка въздух, както и разбирателството.

Опишете дуетната си половинка с три думи.

Вяра: Добър, професионалист, талант.

Боян: Страшна мадама. Кърти!

Разкажете ни някоя забавна случка един с друг.

Вяра: Не се сещам за конкретна случка. Може би по-интересен ще ви се стори един работен процес, който имахме преди време. Трябваше да запишем фразата "В сърцето ти". И понеже много трудно звуква, Боби даде гениалната идея да запишем "Фърцето ти". Не можах да повярвам в първия момент. Избухнах в смях, но се оказа, че това даде доста добър ефект. Сега се чува доста хубаво в парчето - "В сърцето ти". Ей такива са ни интересните случки на нас.

Боян: Ние рядко се смеем заедно. Наблягаме на концентрация, медитация, изискана реч и скално катерене.

Lazar Goushev PhotographyВ клипа на "Цифра време" залагате на еротика. В личния си живот, кое е най-еротичното нещо, което всеки от вас е правил?

Вяра: Ха-ха, тази част си я запазвам лично и само за мен и партньора ми!

Боян: Шоколадов сладолед по загоряло от слънцето коремче.

Музиката, която слушате в моменти на щастие, е...

Вяра: Pharrell - Happy е най-логичното.Истината е, че аз съм си щастлива и слушам различна музика. Напоследък слушам много Banks. Както и обожавам последния албум на John Legend - Love in the Future.

Боян: ...тази на собствената ми лудост. Когато съм щастлив, музиката е навсякъде.

Музиката, която слушате в тъжни моменти, е...

Вяра: Отдавам се на тъжния момент и се доразкъсвам докрай с лирични и чувствени парчета на различни изпълнители.

Боян: ...тихата музика. Като цяло, работейки слушам музика, затова извън работа обичам тишината... Изключвам партитата!

Ако можехте да участвате в някоя легендарна група, коя бихте си избрали?

Вяра: Тийнейджърските ми години бяха в периода, в който беше бумът на групи като Spice Girls, All Saints, Take That, Backstreet Boys, 'N Synk, East 17. Харесвах ги всичките и постоянно гледах MTV. Но истината е, че с голям кеф бих се преродила в мъж и бих станала член на Queen.

Боян: Pink Floyd.

Кой звук от природата намирате за най-вдъхновяващ и бихте искали да претворите в музика?

Вяра: Харесвам бриза и лекото му свистене, чуруликането на птиците в гората, но може би най-много ме привлича шумът на водата. Може да е ромолене от дъжд, може да е на водопад, може да е на течаща вода. Има толкова много различни звуци, които могат да се пресъздат с вода. Мисля, че е доста вдъхновяващо.

Боян: Океанската буря.

Можете ли да посочите и такъв звук от ежедневието на хората?

Вяра: Може би дрънчене на ключове. Това е първото, което ми хрумна.

Боян: Това, което чуваш, докато се влюбваш.

Какво определяте като най-големия си успех до момента?

Вяра: Най-големият ми успех е, че не се отказвам пред трудностите. Това смятам аз. Понякога не е лесно, но няма отказване - "който го е страх от мечки, да не ходи в гората".

Боян: Синът ми.

Какво още мечтаете да ви се случи?

Вяра: Толкова много мечти имам! Вярвам в тях. В никакъв случай не искам да ги превръщам в блянове. Работя за тях и ги следвам.

Боян: Мечтая да съумея да изразя по адекватен начин максимална част от онова, което усещам и за което не са достатъчни думите.

Благодарим на Вяра Атова и Боян Ковачев за това интервю! Ако искате да продължаваме да ви срещаме с вдъхновени и талантливи хора от България и света, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook.

Още от Интересно

Мъжете и жените изпитват емоции по един и същи начин

Излиза, че мъжете и жените все пак не са толкова различни, колкото си мислим. Ново проучване показа, че няма голяма разлика в амигдалата (малка част...

Когато името не ни носи късмет

Сред толкова много празници в този период, които народът мъдро е постановил да се пълнят със „свинско и винско” за здравето на Христовци, ...

Edna икона на 71: Честит рожден ден на Доли Партън!

Днес своя 71-ви рожден ден празнува известната американска кънтрипевица, композиторка и киноактриса Доли Партън. Тя е родена през 1946 г. в Съвиъ...

Как няколко минути донесоха „Оскар“ на шест актьора

Никол Кидман Никол Кидман ни смая с уникалното си превъплъщение в образа на писателката Вирджиния Улф във филма "Часовете" от 2002 г. ...

Лесни и ефективни упражнения за бременни

В новия епизод на “Mamma Mia” Меги няма да плете, а ще прави упражнения за бременни. Ще си говорим за така нареченото предлежание на бебет...

Хайде на неделен брънч в ресторант „Сезони“ в хотел Хилтън!

Брънчът е симпатичен хибрид между закуска и обяд, който често включва и лек алкохол – бира или чаша искрящо вино. Eдно от знаковите места в Софи...

Да се справим с постоянното чувство на глад

Апетитът е нещо чудесно, но не и за отслабващите дами, които се стремят да свалят онези излишни 5 килограма преди лятото. Когато изпитваме постоянна ...

Лунните лица на Козирога - II част

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на...

Направете кожата си ослепителна с маска от глина

Процедури с глина 1. Маска за лице Най-простата маска за лице се състои от глина и обикновена вода или ябълков оцет. Разреждате глината с течнос...

Ива Екимова: Бюст-less

Когато бях на 14, имах картонена кукла, на която „шиех” хартиени дрехи. С намигване я наричах Мис Силикон. Дори не подозирах за съществу...