20 факта, които със сигурност не знаете

Живеем в невероятен свят. Открили сме толкова много неща за него, че понякога мислим, че няма какво ново да изскочи. Това обаче не е така. Тепърва ще откриваме най-различни новости, както за света ни, така и за нас самите и това, което правим.

И все пак има доста неща, за които или не сме знаели досега, или сме се били заблуждавани. Затова решихме да съберем няколко на брой факта, които да научите и да се позабавлявате. От щрауси до хипертоници, от Китайската стена до бръсненето на косата. Все интересни неща, които да попълните към архива си от знания. А ето и кои са те.

Thinkstock/Guliver

1. Златните рибки не помнят само по 30 секунди. Всъщност те могат да помнят с месеци.

2. Светкавица може да удари едно и също място няколко пъти. Empire State Building бива ударена от светкавици по 100 пъти годишно.

3. Въпреки всеизвестният израз "сляп като прилеп", малките бозайници могат да виждат. Когато ловуват, използват ехолокация, но това не означава, че са слепи.

4. Само чистата вода е проводник на електричество. Ако ви удари ток заради вода, това ще се дължи на минералите, мръсотията и всички останали неща, които има в нея.

5. Всички сме чували, че за да се разгради една дъвка в организма на човек, трябва да минат седем години. Това изобщо не е вярно. Тя не се разгражда никога, но няма проблем да бъде в нас.

6. Няма такова понятие като "фотографска памет". Дори да имате много добра памет, няма как да си спомните някой момент до най-малкия детайл така, както може да го запечата фотоапарат.

7. Изпукването на пръстите на ръцете няма да предизвика развитието на артрит. Нещата, които могат да го направят, са възрастта ви, стара контузия или болка, някакъв вид мания или просто гените ви да са предразположени към това заболяване.

8. Бръсненето на косата не я прави по-плътна. Тя става само по-груба, защото връхчетата на косата се изострят заради самото бръснене.

9. Акулите могат да се разболеят от рак.

Thinkstock/Guliver

10. Можете да задържите яйце изправено дори ако го сложите с горната му, по-заострена част надолу. Само трябва да имате търпение.

11. Микровълновите печки не могат да причинят рак. Радиационните вълни, които излъчват, не могат да ви причинят това заболяване. Много малко видове радиация могат да ви навредят и то в зависимост от количеството.

12.
Сандвичите от популярните вериги за бързо хранене могат да изгният при подходящите условия, които да прекъснат химията в обработването на продуктите.

13. Стресът не е причина за получаването на хронично високо кръвно или т. нар. хипертония. Той може да покачи кръвното ви налягане, но само когато се ядосате. Човек, страдащ от това заболяване, го получава заради пушене, неправилни диети или просто го наследява генетично.

14. Захарта не прави децата хиперактивни. Децата винаги са хиперактивни.

15. Щраусите не си заравят главите в пясъка, когато ги е страх, както всички си мислим. Когато ги обземат тези емоции на земята и се правят на умрели.

Thinkstock/Guliver

16. В органичните продукти също има пестициди. Без значение какъв е продуктът обаче, нивата на пестицидите са толкова ниски, че няма никакъв проблем за хората.

17. Котките и кучетата не виждат в сивата гама. Те виждат в сенки от зелено и синьо.

18. Великата китайска стена не е единствената конструкция, построена от човек, която се вижда от Космоса.

19. Кръвта винаги е червена. Вените изглеждат сини заради кожата на човек.

20. Хората използват повече от 10% от мозъка. Всъщност те използват целия му капацитет. Просто го правят с различна част от мозъка си и по различно време.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг… и красив, ако Фредрик Бакман ви води по него

 Любимият Фредрик Бакман се завърна с нова топла и “човечна” история. Новелата „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” (ИК „...

Искате да отслабнете? Стойте далеч от кантара!

В този материал ще ви разкрием тайните на успешната диета и как да подсилваме мотивацията си, даже когато не виждаме светлина в тунела...

За една идея повече щастие всеки ден

Могат ли действията ви да ви направят щастливи? Разбира се, че да! Особено танците ще ви накарат да се чувствате заредени с енергия и позитивизъм...

Два литра вода на ден през зимата помагат да борим вирусите

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести, близо 1200 души на ден остават повалени от грип и остри респираторни заболявания у нас....

Направете кожата си ослепителна с маска от глина

Процедури с глина 1. Маска за лице Най-простата маска за лице се състои от глина и обикновена вода или ябълков оцет. Разреждате глината с течнос...

"Заспива ми се някъде далече..."

Има хора, които идват в живота ни просто ей така, случайно, полека, без гръм и трясък. И понякога точно тези хора се оказват най-важните, те променят ...

"Сексът смъква напрежението, любовта го създава."

Сексът е една от водещите сили в света. Той е удоволствие и продължаване на биологичния вид, изкуство и любов, разтърсващо и емоционално изживяване. ...

Дневен хороскоп за четвъртък, 19 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Социалната ви енергия е доста силна днес. Толкова сте уверени,...

Художник изобрази зодиакалните знаци под формата на танци

Никога не съм смятал астрологията за нещо сериозно, но независимо от това намирам картинките и идеите зад нея впечатляващи. Художникът Сирил Роландо...

20 неща, които само сестрите разбират

Да имате сестра е най-хубавото нещо. Освен сестра, тя е и най-добър приятел. Всеки, който има сестра вероятно не може да си представи живота си без не...