Направете сами абитуриентската украса за автомобила си

Освен традиционните украси за автомобил, които можете да купите и лесно да поставите, има и други начини да придадете на возилото си красив вид за абитуриентския бал. Вижте как сами да направите панделки, венци и други щури идеи за един от най-специалните дни в живота ви. Така не само ще спестите средства, а и ще се забавлявате.

Разбира се, имате нужда от украса, която да съвпада с цялостната визия на бала ви, с облеклото и самата идея на балната вечер. Затова трябва да изберете и подходящ цвят за нея. Ако балът ви е в шикозен ресторант, трябва да се съобразите с атмосферата и да украсите автомобила си със стил, без излишен кич. Ако празненството е в някой град по морето, можете да използвате миди, като ги добавите към венеца например.

Но може би някои от вас предпочитат украсата да няма нищо общо с цялостния вид на бала. В такъв случай можете да развихрите въображението си, като обсипете колата с неонови панделки или пък да заложите на бели такива, които да подчертаят яркия цвят на возилото и т.н. Всичко зависи от това с какъв автомобил разполагате и по какъв начин желаете да изглежда той.

Панделка
Да сътворите панделка, с която да украсите колата си за бала, всъщност не е толкова трудно, колкото изглежда. Най-важното, което трябва да направите, е да нагънете лентата правилно, за да може без проблем да се превърне в панделка.

Нещата, от които се нуждаете за направата на панделката, са:

лента - може да бъде обикновена лента за подаръци или цветя
ножици
тънко шнурче лента (за предпочитане е да е на вълнички)

1. Сгънете лентата, така че да се получи халка, дълга около 22 сантиметра. След това прегънете халката няколко пъти и отрежете в краищата V-образна част. Внимавайте да не разрежете панделката на две отделни части.

2. В средата вържете с вълнистата лентичка и започнете да издърпвате всяка от страните в желаната посока. Повторете колко пъти е необходимо.

3. Направете същото с другата халка.

Белла Донна

4. Сега вече панделката е готова. Остава само да я прикрепите към капака на автомобила. Това става като чрез допълнителни ленти завържете панделката отстрани на капака. Можете да използвате останалите ивици лента, за да направите опашка на панделката.

HubPagesА как да направите голяма панделка от плат?

Имате нужда от двама души, 4,5-метрова ивица плат и 30 сантиметра тел.

1. Единият от помощниците ви трябва да държи, а другият - да увива. "Държачът" трябва да изпъне и раздалечи пръстите си, а разстоянието между ръцете му трябва да е около 30 сантиметра. Той трябва да държи единия край на ивицата плат между палеца и показалеца си.

2. Уверете се, че "държачът" е хванал здраво плата. Другият помощник започва да върти плата около показалците на двете му ръце. Движенията на всеки един от двамата са от изключително значение. Всеки път, когато се прибавя нова халка, тя трябва да се премята така, че да се получи извивка.

3. "Държачът" продължава да държи плата, докато вторият помощник изрязва всяка излишна останала ивица, но без да прави нови халки. След това хваща панделката в центъра на халките и "държачът" е свободен да пусне.

4. Сега "държачът" осигурява стабилното положение на отделните халки с помощта на тел.

Панделката ще изглежда по-ефектно, ако внимателно я преоразмерите като разширите диаметъра на всяка една халка.

PartyJack

Направете си светещ венец

Първо изберете подходящ цвят за светлинките, които ще поставите на венеца. Те трябва да не са електрически, а такива, които работят на батерии.

Вземете светлинките и ги сгънете на три части от по осем лампички всяка. След като ги нагласите така, че да получите формата, която желаете, усучете всички кабели заедно и проверете дали работят. След това съединете краищата им един с друг, вържете ги, за да не се развиват, и ги прикрепете към венеца.

За да може след това да премахнете лампичките лесно, може да използвате т.нар. "свински опашки" за прикрепването им към венеца. Препоръчваме ви под него да сложите някакъв плат, за да предпазите боята на колата от лющене.

TimGrayBlogSpot

Венец от балони
Връзването на балони по страничните огледала е често срещана практика по абитуриентските балове. Но тази украса има по-скоро отрицателен, отколкото положителен ефект. Заради движението на колата, балоните най-често се пукат още преди да сте пристигнали на уреченото място.

Ето защо ви предлагаме едно ефектно подобрение на украсата на автомобила ви, като си направите сами венец от балони.

1. Купете обикновен венец от цветя. Премахнете пластмасовата обвивка, около която всъщност се увиват цветята, и я използвайте за подложка на вашия венец.

2. Имате нужда от особен вид кламери и много балони. Увийте един от кламерите около балон. Можете също така да закачите кламера точно по средата на балона. След това хванете балона така, че краищата на кламера да сочат навън.

TwoMoreSeconds

3. Забодете кламера в подложката на венеца, като забиете докрай, за да прикрепите балона здраво между кламера и пластмасата. Не се притеснявайте, ако кламерите се виждат - това няма да е така, когато всички балони са прикрепени.

TwoMoreSeconds

4. Повторете действието с останалите балони, докато не покрият изцяло пластмасовия венец. Трябва да разпределите цветовете така, че да няма струпване на един цвят на едно място. Окачете го на стената, за да видите кои части на венеца се нуждаят от още балони.

Не е нужно да украсявате цялата подложка с балони, а само ⅓ от предната му част. Задната ще е прикрепена за автомобила, така че подложката няма да се вижда

Няма точна бройка на балоните, които ще ви бъдат необходими - зависи от размера на венеца и от размера на самите балони. Но най-вероятно ще ви трябват повече отколкото предполагате.

TwoMoreSeconds

Тематични табели

Ако искате да бъдете още по-оригинални, можете да поставите табела с тематичен надпис над задната табела с регистрационен номер или на задното стъкло на автомобила. Освен "Абитуриенти", можете по поръчка да си осигурите табела с името ви или това на училището.

LazarovDesign

Aко статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от"Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Мода

10 модни тенденции за 2017г.

Всяка година идва със своите модни тендеции, които понякога са страхотни, а друг път са ужасяващи. През 2017г. ще останем положително настроени към......

София Борисова участва в седмицата на модата в Рим ALTA ROMA

София Борисова участва в седмицата на модата в Рим ALTA ROMA За първи път в историята на българската мода, роден дизайнер представи своя колекция на ...

Вижте прическата, която се превърна в хит

Плитките ще са водещи в тенденциите за прически за 2017-а година. Във всичките си варианти, те ще бъдат част от нашата ежедневна, морска, парти или по...

Братът Хадид с кампания за Hugo Boss

Братът Хадид с кампания за Hugo Boss Семейство Хадид увеличава приноса си за модната сцена с поредния свой член, който напредва на модния подиум. По-...

Искате плосък корем - яжте тези 10 храни

Искате плосък корем - яжте тези 10 храни Ако се борите с подуване на корема и лошо храносмилане, трябва да прочетете следващите редове. В тях водещият...

Красив маникюр за Свети Валентин

Любовта на наближаващия Свети Валентин се усеща навсякъде. Февруари ще бъде „окупиран“ в сърца и именно това прави всичко край нас по-крас...

4 начина да носите розово и да бъдете стилни

Розовото е любим цвят на много жени. Много от нас обаче се притесняват да го носят, защото мислят, че изглеждат като деца. Време е да спрем да се прит...

Второ издание на Luxury Weddings Expo през февруари

Второ издание на Luxury Weddings Expo през февруари На 24, 25 и 26 февруари в Интер Експо Център София ще се състои второто издание на изложението Lu...

Грозновати, но секси звезди

Холивудските знаменитости са красиви, успешни, богати и сякаш имат всичко, за което един човек може да мечтае. Някои от тях са постигнали успеха благо...

Енджи Касабие с приз "Най-звездна сватба за 2016"

Енджи Касабие с приз "Най-звездна сватба за 2016" Диетоложката на звездите Енджи Касабие грабна приза за Най-звездна сватба на 2016 година. С над 2...