ว่างหางจระเข้

ว่างหางจระเข้

ว่างหางจระเข้ เป็นสมุนไพรไทย ที่คล้ายกับหางแหลมๆ ของจระเข้ จนได้ชื่อเรียกที่บ่งบอกถึงลักษณะได้ดี ว่าเป็นว่านที่มีอีกหนึ่งพรรณไม้ไทยที่เราสามารถเพราะปลูกไว้บ้านหรือมีไว้ติดบ้าน นอกจากที่จะใช้ประดับตกแต่งเพื่อให้มีความสวยงามและสรรพคุณต่างๆ ของว่าน ยังคุ้มค่าอีกด้วย และมีประโยชน์อย่างมากมาย

ว่างหางจระเข้ คือๆว่านที่เป็นพืชชนิดหนึ่งที่ถูกจัดอยู่ในประเภทพืชล้มลุก ที่มีลักษณะลำต้นที่เป็นข้อๆปล้อง เป็นใบเลี้ยงเดี่ยว มีใบที่หนายาวละยังมีโคนใบที่ใหญ่ มีปลายที่แหลม ส่วนขอบๆของว่านนั้นจะมีหนามห่างกันเป็นระยะ เรียงเป็นชั้น ข้างในใบนั้นจะเป็นวุ้นใสๆสีเขียวๆอ่อนๆ และมีเมือกเหนียวๆ ว่านชนิดนี้สามารถปลูกในทรายหรือในกระถางก็ได้เหมือนกัน

ว่างหางจระเข้ นั้นมีประโยชน์อย่ามากมาย ไม่ว่าจะเป็นแผลที่โดนไฟ้ไหม้หรือโดนน้ำร้อนมา และสามารถป้องกันจากที่แสงแดดไหม้ และจะทำให้หน้าไสเหมือนเดิม และยังมีอีกมากมายที่เจ้าว่านๆนี้สามารถรักษาได้อีก และมีสรรพคุณอย่างมาก คนที่ปลูกจะรู้ถึงสรรพคุณของว่านได้ดี

และประโยชน์ภายในของว่านั้น บรรเทาอาการปวดข้อ นำวุ้นว่านหางจระเข้ที่ล้างทำความสะอาดแล้วไปแช่ตู้เย็น และรับประทานเพื่อบรรเทาอาการปวดตามข้อต่าง ๆ โดยสามารถใช้ได้ทั้งเนื้อวุ้น และน้ำวุ้น หากอยากให้รับประทานง่ายขึ้น สามารถนำไปปั่นเป็นน้ำว่านหางจระเข้ ก็ช่วยบรรเทาอาการได้เหมือนกัน

ด้านความสายอย่าง บำรุงเส้นผมให้เงางามและช่วยขจัดรังแค ตัดใบสดมาทาลงบนเส้นผม หรือถ้าไม่สะดวกให้นำวุ้นว่านหางจระเข้ไปปั่นให้ละเอียดจะได้ใช้ง่ายขึ้น จากนั้นนำมาชโลมผมให้ทั่วเพื่อให้ผมสลวยเงางาม หากนวดบริเวณรากผมจะช่วยให้รากผมเย็นลง ช่วยบำรุงหนังศีรษะ รักษาแผลบนศีรษะ และขจัดรังแคได้ด้วย

ว่างหางจระเข้

Empty Aloe Is a Thai herb Which is similar to the crocodile’s fishtail tail until it has a name that conveys its characteristics well That it is that there is another Thai plant that we can because it is planted at home or have it next to it. In addition to being used to decorate to have the beauty and the various properties of that is also worth it. And there are many benefits.

Empty Aloe That is, that is a type of plant that is classified as an annual plant. With a trunk that is articulated Monocot It has a long, thick leaf, and also has a large base. Pointed The edges of that are spiked at intervals. Layered Inside the leaf is a clear, light green jelly. And has a sticky mucus Aloe vera can be grown in the sand or in a pot as well.

Empty Aloe There are many benefits. Whether it was a burnt wound or hot water And can protect from sunburn And will make the face shape the same And there are many more that you can treat again And has many properties Planting people will know the properties of aloe very well.

And the interior benefits of that relieve joint pain, put the washed aloe vera gel in the refrigerator. And eaten to relieve joint pain and can be used with both beef and agar juice if you want it to be easier Can be blended into aloe vera juice Can help relieve symptoms as well.

The line of things. Nourishes hair to shine and helps get rid of dandruff, cut fresh leaves and apply on the hair Or if it is not convenient, use aloe vera jelly to blend thoroughly to make it easier to use. Then apply it to hair all over to make it shiny. Massaging the roots of the hair will help to cool the roots. It nourishes the scalp. Heal the wound on the head And get rid of dandruff too.

ขอบคุณรูปภาพจาก : Google
ติดตามข้อมูลเพิ่มเติม : >>>ได้ที่นี่<<<