ว่านเสน่ห์ขุนแผน

ว่านเสน่ห์ขุนแผน

 ว่านเสน่ห์ขุนแผน เป็นพันธุ์ไม้ล้มลุกที่มีลำต้นใต้ดิน หัวมีสีเหลืองออกน้ำตาล มีรากใหญ่และแข็งแรง ใบมีลักษณะเป็นใบรีรูปขอบขนาน ปลายใบแหลม โคนใบมนหรือตัดห่อตัวเข้าหาก้านใบ ขอบใบเรียบเป็นคลื่นเล็กน้อย พื้นใบสีเขียวเข้มเป็นมัน มีลายเส้นริ้วคล้ายก้างปลา

 ว่านเสน่ห์ขุนแผน  เมื่อใบอ่อน เส้นพาดจะมีสีชมพู เมื่อแก่จะจางลงเป็นสีขาว จึงได้ชื่อว่าว่านสามกษัตริย์ ท้องใบมีสีม่วงแดง ลักษณะใบกว้าง แข็งและก้านใบยาว ดอกสีขาว ออกเป็นช่อแบบช่อเชิงลดที่ปลายกิ่ง มีกาบรองดอกตั้งแต่สองใบขึ้นไปดอกย่อยมี กลีบเลี้ยงไม่เชื่อมติดกัน

ว่านเสน่ห์ขุนแผน   เป็นว่านเสี่ยงทายของเจ้าของว่าน ถ้าว่านเจริญงอกงามดีย่อมหมายถึงว่าเจ้าของว่านเป็นผู้มีความเป็นอยู่เจริญดีมีความสุข และยังเป็นว่านเมตตามหานิยม บรรดานักเลงเจ้าชู้ทั้งหลายพยายามเสาะหาไว้เพราะเป็นว่านมหาเสน่ห์ชนิดหนึ่ง พ่อหม้าย แม่หม้าย หากมีไว้บูชาจักมีผู้เชยชมมิได้ขาด

ปลูกโดยใช้ดินร่วนที่มีความอุดมสมบูรณ์และระบายน้ำได้ดีเป็นดินปลูก เมื่อลงปลูกควรกลบดินให้มิดหน่อที่แยกมาปลูกหรือกลบให้พอมีหัวโผล่ดินบ้าง ปลูกไว้ในที่แสงแดดรำไร รดน้ำสม่ำเสมอแต่อย่าให้น้ำขังแฉะ  ลำต้นส่วนที่ฝังอยู่ในดินและหัวเป็นสีขาวหรือขาวอมเขียว

ประโยชน์ ของว่าน ที่คนโบราณนับถือกันมาก เพราะนอกจากจะเป็น ว่าน ที่ปลูกไว้เป็นเสน่ห์มหานิยมแล้วยังเป็น ว่าน ที่แก้พิษงูได้อีกด้วย เป็น ว่าน เสี่ยงทายอีกต้นหนึ่ง ว่านเป็นที่สังเกต เมื่อจะทำกิจการใดๆถ้าเห็นว่านนั้นมีลักษณะไปตามแรก

ว่านเสน่ห์ขุนแผน

That charm Khun Phaen It is an herbaceous plant with an underground trunk. The head is yellowish brown. With large and strong roots The leaves are oval-shaped, parallel-edged, pointed at the base, rounded or wrapped up towards the petiole. The leaves are smooth and slightly wavy. The leaves are dark green, glossy. Has fishbone-like stripes

That charm Khun Phaen when the leaves are pale, the line will be pink. When old, it will fade to white. Therefore known as the Three Kings Monument The underside is reddish purple. Broad-leaved Stiff and long petioles, white flowers into a bunch of cascading peduncle at the end of the branch. There are two or more secondary flowers and small flowers. The sepals are not connected.

That charm of Khun Phaen is the wandering of the owner of that. If the man is prosperous, it means that its owner is a person with well-being, happiness. And also a great mercy The flirtatious gangsters try to find it, because it is a kind of charming almighty.

Grow in fertile, well-drained loam as potting soil. When planting, cover the soil to cover the split shoots to plant or cover enough to have some head emerge. Planted in poor sunlight Water regularly, but do not let the water stagnate. The trunk, the part buried in the soil and the tubers are white or greenish white.

The benefits of aloe that the ancient people greatly respect. Because apart from being planted as a popular charm, it is also a aloe that neutralizes snake venom as well. When conducting any business, if it is seen as follows:

ขอบคุณรูปภาพจาก : Google
ติดตามข้อมูลเพิ่มเติม : >>>ได้ที่นี่<<<